LİKE’ SIZLIK İNSANI ÖLDÜRÜR MÜ?

Hiç beğenilmemeyi düşündük mü? Ya da sosyal medya da attığınız bir fotoğrafın diğerinden düşük beğeni aldığında ne yaptınız? Beğeni de düşme ne gibi profil sıkıntısı yaratabilir?

Günümüzde beğeni çılgınlığı mutlak görülen, hissedilen bir durumdur. Özellikle sosyal medya da sadece beğeni üzerine kurulmuş olan uygulamalar insana sürekli beğeniyi getirmektedir. Dislike gibi bir seçeneği bulunduran bir uygulama görmek çok zor. Günümüz toplumunda “olumsuzluk”, “pürüz” vb. kavramları yaşamak insanların en son isteyecekleri duygular ya da deneyimlerdir diyebiliriz. Herkes inanılmaz derecede mutlu olma hastalığına yakalanmış gibi. Peki gündelik hayat bunu ne kadar sürdürülebilir kılıyor ki biz hayatın sonuna kadar olumlu, mutlu ya da pürüzsüz yaşayabilelim.

Akıllı telefonlarımızdan bedenimize bir hastalık gibi geçmiş olan sürekli mutlu olmayı isteme hali gündelik hayat içerisinde bireylere dezavantajlar da getirmekte diyebiliriz. Çünkü sürekli beğeni, mutlu olma isteği gibi istekler telefon da yaşadığımız simülasyon dünyasından çıkınca gündelik hayat içerisinde de bu istekleri sürekli arzulamayı getirmektedir. Burada çıkan duruma gerçek olan ile olmayan dünya arasında kaybolan beğeni, pürüzsüzlük durumu bireyi bir çıkmaza sokarak bunalıma itebilmekte ya da kimlik sorunlarının yaşanmasına sebep olabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir